Després de 4 anys de Projecte sèpia, aquest 2020 el projecte passa a mans dels pescadors. Aquesta prova, mantindrà el suport del Projecte Sèpia el qual continuarà amb la seva tasca de conservació, divulgació i sensibilització ambiental.
El Projecte Sèpia ha fet balanç de la quarta temporada i amb ell ha tancat un cicle, a partir d'aquest 2020 el projecte passa a mans dels pescadors els quals seran responsables de continuar amb la recuperació dels ous de sèpia i calamar de manera més autònoma. Per aquest motiu des de projecte sèpia s'ha preparat el manual de bones pràctiques pesqueres i es posa a disposició dels pescadors tot el material necessari per continuar amb aquesta tasca.
Una prova pilot per aquest 2020 que els pescadors veuen amb bons ulls, de fa 4 anys que treballen per millorar les condicions de reproducció dels cefalòpodes i repoblar la sèpia i el calamar a les aigües de l'Empordà. Una feina d'hores sense que hi hagi un retorn econòmic directe però sí que ha servit per visibilitzar el pescador artesà i defensar el mitjà on treballa.
{{ tall
Isaac Moya Pescador }}
Quan es fa un balanç es impossible no posar xifres, i enguany la xifra de l'impacte d'aquests anys de projecte sèpia és més de 1.500.000 ous salvats pels pescadors artesanals de l'Escala i l'Estartit amb el projecte sèpia.
El projecte té quatre objectius bàsics, conservar, millorar l'economia local, transmetre el concepte de cuidar el retorn al mar i fomentar el turisme. Aquest 2019 un impuls molt gran del projecte ha estat l'ampli programa educatiu on el Parc Natural del Montgrí hi té un paper fonamental destacant la vessant educativa amb els nens a les escoles i també la científica. Amb el projecte sèpia s'ha fet un pas.
Un altre dels vessants on incideix el Projecte Sèpia és el turístic, durant tota aquesta temporada s'ha instaurat dos productes turístics amb molt bona rebuda com són el Viu l'experiència del projecte sèpia i projecte sèpia des del mar. Temes molt ben valorats des de l'àrea de turisme de l'Escala.
El projecte sèpia va néixer amb l'ànima de millorar les condicions dels cefalòpodes i després de quatre anys es pot dir amb majúscules que s'ha aconseguit donar resposta als problemes.