Publicitat
Publicitat

De l'aula a la taula

MARAM i Institut inicien " De l'aula a taula". , unes jornades teòrico-pràctiques sobre salut i alimentació adreçades al joves. La higiene en els aliments, una dieta sana o saber-se preparar un àpat bo i saludable són alguns dels objectius.

Aquest matí s'ha posat en marxa "De L’aula a la taula" ,  una activitat adreçada  als alumnes de segon cicle de secundària de l'Institut de l'Escala  on es busca una bona relació entre el peix i els joves.En total són sis sessions, amb grups de 15 alumnes cadascuna, des d'avui fins al 23 d'octubre.Mitjançant coneixements teòrics i pràctics es volen  generar bons hàbits alimentaris i introduir el peix com aliment habitual de consum en l’adolescència.En la part pràctica , de la ma de professionals, en aquest cas de Biel Gavaldà de l'Hostal Empúries, els joves poden veure com de forma fàcil i assequible es pot cuinar el peix en moltes versions.

En la primera sessió, amb el bonítol com a protagonista, i amb els alumnes repartits en quatre grups, s'han preparat un plat de la cuina tradicional , feta la planxa,  més exòtics , amb un sushi, una tempura de bonítol amb verdures com a plat molt saludable, o el marmitako com a plat molt bo per`més carregat energèticament.També, per exemple,  s'ensenya a netejar correctament el peix,  per norma de la llotja de l'Escala i acabat de pescar.

El projecte es duu a terme gràcies a la col·laboració del Dipsalut de la Diputació de Girona.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar