Publicitat
Publicitat

Sant Jordi remogut per la tramuntana

El temps ha volgut marcar Sant Jordi de 2024 amb una tramuntana prou forta que ha obligat a traslladar les parades de La Platja a la Plaça Víctor Català. Les activitats de matí s'han pogut celebrar amb prou normalitat. Ara les repassem.

La tramuntana ha volgut ser protagonista de la diada de Sant Jordi de 2024 a l'Escala i ha obligat a traslladar la celebració  que habitualment es fa a LA Platja fins Plaça Víctor Català.

Des de les 10 del matí, parades i activitats s'han pogut fer amb normalitat i amb molt bona presència de persones que han volgut gaudir del dia del llibre i de la rosa.

Pel que fa a les llibreries enguany les editorials han apostat per no fer llistes de recomanació i que siguin els mateixos lectors els que decideixin.

El fet que Sant Jordi caigui entre setmana sens dubte incidirà en les vendes, però la jornada pot ser prou bona.

Pel que fa a la venda de roses enguany l'aposta dels compradors s'ha dirigit en un sentit.

Pel que fa al canvi d'espai pel temps, es coincideix en el fet que es tracta d'una solució tot reaccionant a la tramuntana.

Signant exemplars de la seva nova proposta hi era el dibuixant de còmic Carles Roman.

Ben aviat  alumnes de l'Escola Esculapi han participat d'un recital de poesia, i també han venut llibres i roses per recollir diners pel viatge de fi de curs que faran a Barcelona.

Plaça Victor Català també ha estat l'escenari de lectures en veu alta de fragments del Petit Príncep en diferents llengües, una activitat organitzada per la Biblioteca Víctor Català, i l'Associació d'aquest personatge d'Antoine de Saint Éxupery.

Entre les entitats solidàries presents hi havia L'associació Contra el Càncer de l'Escala o Càritas, que aprofiten el Sant Jordi per apropar-se a la gent.

Una de les novetats d'aquesta edició són les parades a la zona de Riells, una iniciativa sorgida d'un grup de whatsapp de comerciants. S'havia demanat als comerços de la zona que guarnissin per l'ocasió els seus aparadors,  que han trobat solucions ben originals. Al final hi han participat diverses entitats amb la voluntat de potenciar aquesta zona comercial i donar-li continuïtat.

Són impressions d'un matí de Sant Jordi prou concorregut. Durant la tarda  hi han programats un taller i unes converses. Per a demà al matí s'han preparat una adaptació del Petit Príncep dels alumnes de l'Escola Empúries, una conversa pedagògica a la biblioteca i també un bibliocontes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar