Publicitat
Publicitat

La cultura del vi a l'antiga Emporion, protagonista del setè workshop d'Empúries

La Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat d'Arquitectura de Romania s'han trobat al jaciment d'Empúries en el setè workshop. La cultura del vi a l'època romana ha estat el tema central a partir d'on els alumenes han desenvolupat diferents treballs i projeccions de videomapping.

La civilització romana de l'antiga Emporion i la cultura del vi s'han unit novament en el tema central de setè workshop a Empúries. Han estat tres dies de treball a l'entorn del jaciment grec i romà d'Empúries on s'han trobat alumnes i professors  de l'escola d'Arquitectura de Barcelona, del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de Terrassa i com a convidada la Universitat d'Arquitectura i Urbanisme de Bucarest, Rumania.

Han estat tres dies on els 25 participants en aquesta estada a Empúries han conegut el jaciment, s'han introduït a la cultura del vi de l'antiga roma però també al enoturisme més modern i finalment han treballat en grup per elaborar els treballs i la presentació dels videomappings a la façana del Museu d'Empúries, una experiència que ja es va representar en la passada edició. 

Tant els professors com alumnes de la Universitat de Budapest han quedat sorpresos per l'entorn d'Empúries i han demostrat molt interès per conèixer més a fons el jaciment i com la producció i cultura del vi hi han tingut tant arrelament a la nostra cultura des de fa més de 22 segles.  

"M'agrada molt aquest indret, perquè conserva un gran valor històric. Es molt important aprendre sobre el nostre passat. Jo espero d'aquest workshop que sigui realment interessant perquè mai abans havia fet el tema del videomapping. Espero aprendre, conèixer gent nova i que els resultats surtin bé." 

Des del MAC Empúries la satisfacció és doble, primer per estrènyer llaços un cop més amb estudiants i universitats d'arreu d'Europa i en segon lloc per la qualitat dels treballs presentats


Un cop va finalitzar la presentació de treballs de tots els grups, es va donar per tancada l'edició d'enguany del workshop d'Empúries. Esperanmt que l'any vinent es tornin a enllaçar vincles al voltant del vi, l'arqueologia i l'arquitectura.  

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar