Publicitat
Publicitat

Menys roses nacionals i preus similars als de l'any passat

Vivers i Garden Moner de l'Escala treballa a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per a Sant Jordi. L'establiment apunta que hi haurà poca variació en els preus i que les comandes, a hores d'ara, han augmentat lleugerament respecte a l'any anterior.

Falten menys de vint-i-quatre hores perquè les parades de roses i llibres s'instal·lin a centenars de places de Catalunya, amb motiu de Sant Jordi, i són moltes les floristeries i vivers que, a hores d'ara, experimenten una activitat frenètica. Han de deixar enllestides totes les roses i els rosers, i el procés no és ni fàcil ni ràpid. De fet, les compres a gran escala es solen efectuar a principis de març i des del dijous passat, establiments com Vivers i Garden Moner de l'Escala, han començat a rebre les plantes. Això es tradueix en tractar les flors per mantenir-les en bon estat, a més, de preparar els espais i coordinar el personal.

Enguany, el sector ha advertit que costa trobar roses nacionals i que la majoria provenen de països estrangers, tals com Colòmbia, l'Equador o Holanda. Els preus, segons han afegit els professionals, s'equipararan als de l'any passat. Si bé és cert que a l'Escala, els encàrrecs han despuntat lleugerament, els establiments no s'aventuren a efectuar previsions de vendes, ja que Sant Jordi cau entre setmana i tot apunta que bufarà la Tramuntana.

El tradicional color vermell continuarà predominant en les roses i els rosers, seguit del groc. No obstant això, en els darrers anys s'han introduït des de noves tonalitats, com el blanc, el rosat i la senyera, fins a petites figuretes pels més menuts de dracs, cavallers i princeses.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar