Publicitat
Publicitat

L'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu celebra 55 anys

L'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu celebra 55 anys amb una homenatge a 4 persones molt vinculades al sardanisme escalenc. La celebració ha inclòs una audició de sardanes recuperades de l'Xaxu, tres sardanes per ballar i un sopar de germanor acompanyat del grup Oreig de Mar.

Dissabte de celebració per l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, que ha commemorat que ara fa 55 anys es va donar el tret de sortida per l'entitat,  que fou al principi la secció de sardanes del CER.

Justament el CER ha estat l'escenari escollit per recordar tots aquest anys de sardanisme a l'Escala, amb l'assistència d'un centenar llarg d'incondicionals.

El president de l'entitat, Jordi Gallegos, feia de mestre de cerimònies, primer amb un petit homenatge a persones vinculades amb la sardana a cosa nostra.

Participaven de l'acte representants de l'Agrupació d'Aplecs, de l'Obra del Ballet Popular, de l'Associació d'informadors sardanistes de Catalunya i familiars i amics dels homenatjats.

Fet l'homenatge entrava en acció la Cobla Foment del Montgrí, que oferia una audició amb 5 sardanes recuperades de Josep Vicens i Juli, l'Avi Xaxu.

Eren sardanes encavalcades entre finals del segle XIX i principis del XX.

Acte seguit es donava pas a 3 sardanes per a ballar.

La celebració de l'aniversari es tancava amb una fideuà popular amb una seixantena d'assistents.

Vist l'èxit, es planteja celebrar cada any l'aniversari de l'entitat.

El sopar va estar amenitzat musicalment pel grup d'havaneres Oreig de Mar.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar