El MAC Empúries acull la presentació de 'Palabras del Egeo' l'últim llibre de Pedro Olalla. Un acte que també va comptar amb l'antropòloga i historiadora basca María Belmonte, autora d''En tierra de Dionisio'. Els dos protagonistes van tenir un llarg i extens debats sobre el món grec, la paraula i els coneixements.
Els jardins del MAC Empúries van ser testimonis d'una conversa entre l'antropòloga, historiadora i traductora basca María Belmonte i l'hel·lenista, escriptor, traductor i cineasta asturià Pedro Olalla. Dos autors que han publicat recentment llibre sobre el món grec a l'editorial Acantilado, com són 'En tierra de Dionisio' i 'Palabras del Egeo'. Precisament amb l'última publicació d'Olalla es va encetar el debat per intentar trobar els orígens de la cultura occidental. Es tracta d'un llibre d'assaig on un pare tot esperant el seu fill reflexiona sobre la llengua grega. A la vegada que el relata basat en evidències científiques és capaç de canviar la història de la civilització tal com la coneixem.
Olalla considera que actualment hi ha multitud d'eines que han permès evolucionar científicament, per tant, cal completar el puzle de la història, ja que hi ha arguments de canvis importants com per exemple l'origen de la civilització. Olalla i Belmonte van destacar la falta de criteri quan s'explica la història de la humanitat partint d'uns orígens enigmàtics on s'ha anat encaixant diverses civilitzacions com els egipcis, els babilònics, els fenicis fins a arribar als grecs i posteriorment els romans els quals ocupen un espai temporal. Un fet que Olalla descarta completament.
En el seu llibre parla d'indicis de navegació anterior als grecs. Aquests vaixells i els seus tripulants són els que canvien la història.
L'acte, coorganitzat pel MAC Empúries, l'editorial Acantilado i la llibreria Vitel·la amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, es podrà seguir integra per Canal 10 Empordà el dimecres dia 15 a les nou del vespre.