Publicitat
Publicitat

L'Escalenc de març és als quioscos

El nou número de la revista l'Escalenc, corresponent als mesos de març i abril de 2022 ja és als qioscos. Dedica la  portada a l'any de la fred. El mes de febrer es van complir 66 anys de la gelada històrica.

Empúries congelat, així ens arriba la darrera edició de la revista l'Escalenc dels mesos març i abril 2022. El darrer febrer es celebraven 66 anys de l'Any de la Fred: un esdeveniment inèdit a la vila. 

Continuem amb bones notícies, l'alcalde Victor Puga ens parla sobre l'última etapa de negociacions amb la propietat del Mas Vilanera.

Seguidament, Lluís Colomeda assenyala la pèrdua de llocs d'estacionament al carrer Poca Farina. 

La Redacció de l'Escalenc ens fa una retrospectiva de la fotografia de la portada de Joan Lassús, una imatge de l'arc del Portitxol congelat.

El passat 12 de desembre ens deixava Maria Esteban, professora, escriptora i investigadora, a qui la redacció li ha dedicat un memorial. 

A Niu Poètic, podrem llegir els versos dedicats a les Ruines d'Empuries del poeta francés Andrée Bruguière de Gorgot, del seu poemari "Dans les Ruines d'Ampruias", edicat l'any 1918 a Paris.

Jaume Reig ens deixa una qüestió sobre la taula a la Bústia. A on és la font del carrer del mar? 

Continuem amb Mercè Bellfort al Racó del Conte, que ens regala una història sobre el restaurant Can Badalls, un establiment a on la calma i no tenir pressa són requerits.

Pere Guanter a la secció Farigola i Romaní ens porta "Cató al Capvespre", una reflexió sobre les troballes del campament romà Cató a la zona de Riells.

A Cop d'ull, Pere Juhé i Oriol continua la peça que va començar en la darrera edició de l'Escalenc, sobre l'espoli econòmic del franquisme. 

A la secció l'Escurça, com no pot faltar-hi, Jordi Pique ens refresca la memòria i ens duu imatges sobre la representació teatral "Peter Pan" de la generació 2001-2002.

Nelleke Ebben, d'origen holandès, és la nou vinguda o nova arrelada entrevistada per Cesc Ribas a la seva plana. Nelleke, que firma amb el cognom de casada, "Boon", és una artista visual que s'ha traslladat a l'Escala.

Històries i Caboires, Lluís Colomeda ens relaciona la reforma protestant de Martin Luter a Empúries i l'Escala.

L'edició continua amb les converses radiofòniques, aquest cop conversant amb Miquel Bofill i Galceran, una entrevista grabada l'any 1996, en la que es va parlar sobre l'experiència del mes de febrer de 1956.

Joan Barceló i Coll, ben tornat de la capital txeca, Praga, ens recomana a Bocins de Món, visitar l'antiga ciutat europea. Una experiència saborosa i sorprenent.

El desembre del 1960, es va presentar l'obra "L'amor venia amb taxi" de Rafel Anglada, així ens ho recorda vili-gran a Recordances, una peça còmica en tres actes.

Després del teatre, arriba la música, Isidre Pagès ens parla l'himne del taller de cant de taverna "Ningú no comprén ningú", cançó recuperada per Ramon Manent i Robert Pellicer. 

L'Escala activa ens presenta el canal de Youtube "El Cargol", dedicat a l'actualitat a on trobarem materials i videos relacionats amb el nostre poble.

A Mirades, Isabel Busquet i Prat posta en manifest la Reivindicació de l'Amabilitat i Cortesia, animant a la societat a intentar ser més gentils i amables, donada una pèrdua general de les normes cíviques. Assumpció Costals, en aquesta edició, reflexiona sobre què fariem sense les plantes i com estem tractant l'ecosistema en el que hi viuen. 

Robert Carmona informa de les notícies locals. Al tram final de la revista Jordi Gallegos ens porta les activitats de lleure i Ivan Garcia les esportives.

Per últim, a la galeria d'escalencs trobem els retrats de Maria Guerra Colomé i Rosa Esparch Callol, acompanyats d'una fotografia de Can Pancho en els anys 60. 

La revista tanca, com és costum, amb la tira còmiccca de Vila-Mitjà i uns fotografia del Passeig Lluís Albert als primers anys 20 del segle XX, sense urbanitzar ni embellir. 

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar